snitteriet studio
typoplakat_sm
kaktus_top
workshop i top
plantryk, dybtryk, højtryk
cutouts
træsnit og grafisk tryk

HOP MED PÅ WORKSHOP

Snitteriet Studio tilbyder workshops, hvor kreativiteten kan udfolde sig.  TIlmeld dig en workshop og kast dig ud i at lave din egen kunst med enten dybtryk, plantryk eller højtryk. Vi holder løbende workshops i privaten på Eskebæk 10 i Skanderborg, men laver også pop-up workshop/snittecafeer i både Aarhus og Vejle. Vores workshops er egnet til såvel solo deltagere som par og som gaveidé til en, du gerne vil bruge tid med. 


Har du spørgsmål til vores workshops eller ønsker du en privat workshop til en særlig lejlighed, er du altid velkommen til at skrive til os på mail, så fletter vi en hyggelig og kreativ dag sammen til dig ud fra dine ønsker.


FIND SNITTERIET PÅ:

WORKSHOP: COLLOGRAFI


Søndag 11. FEBRUAR 2024 - kl. 10.00-15.30

Vi kaster vi os over collografi, som er en dybtryksteknik, hvor vi benytter os af tetrapak emballage eller falseæskekarton, hvorpå vi ridser motiv, klipper og viderebearbejder det til grafisk “drypoint" dybtryk.

Der er mulighed for at opdele motiv og trykke med flere farver, samt lave unika tryk med skabeloner, baggrunde og chine collé, hvor vi ved at lime og trykke silkepapir ind i motivet tilføjer et ekstra collageelement.

Vi trykker på lækkert kobbertrykspapir - enten som A4 plakat eller foldet som A5 postkort.


Læs mere på shoppen :)WORKSHOP: TYPOGRAFISKE TRYK I STORE FORMATER


Søndag 25. FEBRUAR 2024 - kl. 10.00-15.30

Vi arbejder med typografi og enkle symboler, som vi klipper eller skærer ud af gamle mælkekartoner og trykker som højtryk i store formater (50 x 70 cm ) på lækkert fabriano papir. Find på et smuk, grimt eller sjovt ord eller en ny ordsammensætning, som er helt din egen. Herfra laver vi små skitser på designet, udskifter evt. et enkelt bogstav med et passende symbol og finder formen på vores udtryk.

Når det overordnede design er på plads, valses det hele ind - gå evt. sammen med en kursist-ven med rene fingre, så der ikke kommer for mange pletter, når de nu ind-valsede bogstaver og motiver skal ligges op og klargøres til at komme igennem trykpressen.


Læs mere på shoppen :)WORKSHOP: HØJ PÅ LINOCUT


Søndag 10. MARTS 2024 - kl. 10.00-15.30

Vi tegner, snitter, hygger og trykker. Alt sammen med udgangspunkt i linoleumstryk. Vi bruger først lidt tid på selve motivet; ideudvikler og skitser os frem - evt. gennem et par tegneøvelse med flydende tusch. Herefter overføres motivet til pladen, så vi kan komme igang med de forskellige snitteredskaber. Når motivet er færdigsnittet, valses de høje områder med tryksværte, som vi selv mikser af grundfarverne. Motivet trykkes i dine yndlingsfarver på lækkert kobbertrykspapir med en trykpresse. Har du lyst er der mulighed for at eksperimentere med flerefarvede tryk i form af baggrunde og skabelonstryk.


Læs mere på shoppen :)WORKSHOP: COLLAGE OG XEROLITOGRAFI


Søndag 14. APRIL 2024 - kl. 9.00-13.00

Plantryk kan være forskellige typer grafiske teknikker, men her arbejder vi med xerolitografi, hvor vi bruger fotokopieringsproces med et lånt princip fra litografien. Vi afprøver teknikken først med collage, og ideudvikler så egne motiver til tryk.

Vi arbejder med flere tryk og motiver i forskellige farver, samt unika tryk med skabeloner, baggrunde og meget andet. Der dubbes med svampefarve på motivet, der forinden er bearbejdet med flydende gummiarabicum. Til sidst trykkes det i grafikpressen på kobbertrykspapir - enten som plakat eller som postkort.

 


Læs mere på shoppen :)EFTERÅRETS TOUR DE BIBLIOTEK: LINOCUT


ODDER BIBLIOTEK:

Lørdag 28. oktober 2023

VIDEBÆK BIBLIOTEK:

Lørdag 4. november 2023

SILKEBORG BIBLIOTEK:

Søndag 10. december 2023


Efter en hyggelig mini tour de bibliotek med Collografi-workshops udvider vi turnéen med Linoleums-workshops. I første omgang på Odder Bibliotek i oktober, Videbæk Bibliotek til november og Silkeborg Bibliotek til december. Læs mere om arrangementerne og køb din billet gennem henholdsvist Odder Bibliotek,  Videbæk bibliotek og Silkeborg Bibliotek


Alt er udsolgt, men med lidt held kommer der flere bibliotek-arrangementer på. Følg med her på snitterietstudio.dk eller på vores instagram.


Måske kunne du tænke dig at vi kom forbi et bibliotek i nærheden af dig - i så fald vil det være virkeligt skønt, hvis du prikkede lidt til dem på dit bibliotek, så de kan tage fat i os eller læse mere om vores workshops her på sitet.

HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

FIND OS PÅ INSTAGRAM OG FACEBOOK