snitteriet studio
kaktus_top
træsnit og grafisk tryk
workshop i top
plantryk, dybtryk, højtryk
cutouts
typoplakat_sm

HOP MED PÅ WORKSHOP

Snitteriet Studio tilbyder workshops, hvor kreativiteten kan udfolde sig.  TIlmeld dig en workshop og kast dig ud i at lave din egen kunst med enten dybtryk, plantryk eller højtryk. Vi holder løbende workshops i privaten på Eskebæk 10 i Skanderborg, men laver også pop-up workshop/snittecafeer i både Aarhus og Vejle. Vores workshops er egnet til såvel solo deltagere som par og som gaveidé til en, du gerne vil bruge tid med. 


Har du spørgsmål til vores workshops eller ønsker du en privat workshop til en særlig lejlighed, er du altid velkommen til at skrive til os på mail, så fletter vi en hyggelig og kreativ dag sammen til dig ud fra dine ønsker.


FIND SNITTERIET PÅ:

7 DAGE MED GRAFIK

FRA SKITSE TIL GRAFISK TRYK


VRÅ HØJSKOLE

24.-30. Juni 2024


I denne uge skal vi arbejde med forskellige genrer indenfor det grafiske tryk.

En dag vil typisk forløbe med, at vi arbejder med forskellige tegneøvelser og opgaver i løbet af formiddagen, og bearbejder dem til grafiske tryk om eftermiddagen.


I løbet af ugen kommer vi omkring dyb-, høj- og plantryk og vi kombinerer de forskellige trykteknikkers udtryk. Vi arbejder med collografi til dybtryk, xerolitografi til plantryk og med afmaskningsteknik blandet med foto og personlig streg til trykplade.


Læs mere og tilmeld dig HER

WORKSHOP: HØJ PÅ LINOCUT 


Søndag 29. SEPTEMBER 2024 - kl. 10.00-15.30

Vi tegner, snitter, hygger og trykker. Alt sammen med udgangspunkt i linoleumstryk. Vi bruger først lidt tid på selve motivet; ideudvikler og skitser os frem - evt. gennem et par tegneøvelse med flydende tusch. Herefter overføres motivet til pladen, så vi kan komme igang med de forskellige snitteredskaber. Når motivet er færdigsnittet, valses de høje områder med tryksværte, som vi selv mikser af grundfarverne. Motivet trykkes i dine yndlingsfarver på lækkert kobbertrykspapir med en trykpresse. Har du lyst er der mulighed for at eksperimentere med flerefarvede tryk i form af baggrunde og skabelonstryk.

 


Læs mere på shoppen :)WORKSHOP: COLLAGE OG XEROLITOGRAFI


Søndag 27. OKTOBER 2024 - kl. 9.00-13.00

Plantryk kan være forskellige typer grafiske teknikker, men her arbejder vi med xerolitografi, hvor vi bruger fotokopieringsproces med et lånt princip fra litografien. Vi afprøver teknikken først med collage, og ideudvikler så egne motiver til tryk.

Vi arbejder med flere tryk og motiver i forskellige farver, samt unika tryk med skabeloner, baggrunde og meget andet. Der dubbes med svampefarve på motivet, der forinden er bearbejdet med flydende gummiarabicum. Til sidst trykkes det i grafikpressen på kobbertrykspapir - enten som plakat eller som postkort.

 


Læs mere på shoppen :)WORKSHOP: COLLOGRAFI


Søndag 24. NOVEMBER 2024 - kl. 10.00-15.30

Vi kaster vi os over collografi, som er en dybtryksteknik, hvor vi benytter os af tetrapak emballage eller falseæskekarton, hvorpå vi ridser motiv, klipper og viderebearbejder det til grafisk “drypoint" dybtryk.

Der er mulighed for at opdele motiv og trykke med flere farver, samt lave unika tryk med skabeloner, baggrunde og chine collé, hvor vi ved at lime og trykke silkepapir ind i motivet tilføjer et ekstra collageelement.

 


Læs mere på shoppen :)HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

FIND OS PÅ INSTAGRAM OG FACEBOOK